fotografie: Ebbert Olierook

DutchVR op het evenement Generation Discover Festival van Shell

Generation Discover Festival

DutchVR stond onlangs op het Generation Discover Festival van Shell. Een festival voor kinderen om een ervaring op te doen met ideeën, producten en technologieën van de toekomst. DutchVR stond hier in samenwerking met het Museon met de opdracht ‘Kinderen een eigen City of the Future te laten maken’. Met plezier hebben wij kinderen laten werken met de mogelijkheden om een stad van de toekomst te bouwen met behulp van Augmented en Virtual Reality. De reacties waren fantastisch!

Augmented Reality tafels

Voor dit event zijn door DutchVR twee Augmented Reality tafels gecreëerd en een Virtual Reality tour rond de wereld. Met de Augmented Reality tafels konden de kinderen op het festival hun eigen steden creëren. Zij konden eigen huizen, flats en winkels bouwen, maar ook de stad voorzien van gepaste duurzame oplossingen zoals: bomen, tuinen en wind- en zonne-energie.

Virtuele wereld tour

Naast de Augmented Reality tafels, werd door DutchVR een applicatie gemaakt voor de Samsung GearVR. Hiermee konden de kinderen een wereldreis maken en begaven zij zich met een simpele klik aan de andere kant van de wereld. Dit om te genieten van het uitzicht in steden zoals Dubai, Tokyo, Hong Kong of New York, maar ook van hotspots in Den Haag zoals de haven, de Pier, het Strijkijzer en Urban Farming (dakboerderij in Den Haag).

Een geweldig leuke ervaring voor ons allen om kinderen en ouders voor het eerst kennis te laten maken met Augmented en Virtual Reality. We hebben alleen maar positieve en energieke reacties ontvangen. DutchVR kijkt er naar uit om in 2017 weer onderdeel te mogen zijn van dit festival!

fotografie: Ebbert Olierook

DutchVR evenementen Generation Discover Festival Den Haag