WERKtop Den Haag 2017 DutchVR

Den Haag WERKtop 2017

WERKtop Den Haag 2017

Op 21 februari 2017 stond DutchVR op het WERKtop event van de gemeente Den Haag. Een bijeenkomst met 30 verschillende ondernemers. De bijeenkomst was gericht op het realiseren van werkplekken voor werklozen. De gemeente Den Haag bracht hier werklozen met bedrijven en ondernemers in contact. DutchVR denkt graag mee met de gemeente Den Haag en staat voor maatschappelijke betrokkenheid. Dit is terug te zien in de ruimte die DutchVR biedt aan stagiaires. Momenteel lopen er 2 studenten stage bij het bedrijf. DutchVR biedt deze stagiaires de mogelijkheid om kennis te maken met het bedrijfsleven.

Virtual Reality inspiratie op de werkvloer

De WERKtop was voor DutchVR meteen een mogelijkheid om alle aanwezigen te inspireren. Dit hebben wij gedaan door middel van verschillende Virtual Reality oplossingen te demonstreren. Voor de gemeente en in samenwerking met HABO GWW BV, GreenFox en Mondial Movers is er een Virtual Reality app gemaakt. Met de app kunnen bedrijven succesverhalen horen en zien van werknemers. Door de Virtual Reality functionaliteit sta je tussen de werknemers, wat een duidelijk beeld van de werkzaamheden toont.

De app is daarnaast in te zetten om alvast rond te kijken op de nieuwe werkplek. Dit is zelfs te implementeren als een vorm van inwerktraject. Doel hierbij is om de drempel te verlagen voor langdurig werklozen. Wederom was er zeer veel interesse in de mogelijkheden van onze producten. Kortom, een geslaagde WERKtop 2017 om op terug te kijken.

Klik hier voor het interview uit het Algemeen Dagblad

Nieuwe werknemers kijken in Virtual Reality rond op de toekomstige werkplaats